Грипният сезон е в разгара си, но като че ли грипът дори не

...
Грипният сезон е в разгара си, но като че ли грипът дори не
Коментари Харесай

Как телешкото месо ни помага, когато сме болни

Грипният сезон е в разгара си, но като че ли грипът дори не е най-лошото нещо, от което би трябвало да се опасяваме. Експертите предизвестяват хората за тридемията тази година, която е резултат от увеличението на случаите на респираторно-синцитиалният вирус (RSV), случаите на грип и продължаващата пандемия от COVID-19.
 Тренировките, сезонният грип, Covid-19 и за какво не би трябвало да упражняваме, когато сме заболели
Да спортуваме ли, в случай че имаме Covid-19

Звучи разумно

Въпреки че е много мъчно да избегнем разболяване в този момент, когато всичко се връща в естествения темп на живот и много по-малко се пазим, има способи да се подготвим за евентуална зараза тази зима. На първо място, значимо е да вземем ограничения, като се фокусираме върху здрава имунна система.

За да подготвим имунната си система, е препоръчително да поддържаме уравновесена диета, да вършим извършения, да приемане на витамини, да понижим потреблението на алкохол и да спим задоволително часове всяка нощ. 
 Снимка 595661

Тези стъпки ще ни оказват помощ да имаме по-здрав имунитет, но в никакъв случай не са 100 % гаранция, че няма да хванем настинка или грип. Когато това се случи, значимо е да сме заредени с потребни имуностимулиращи храни.

А в случай че всички знаем, че би трябвало да ядем повече плодове и зеленчуци, да одобряваме храни, които съдържат витамин С и да пием чайове, то досега не ни беше известно (поне на нас), че когато сме заболели е целесъобразно да похапваме телешко месо. 

От открехват вратата на тази " загадка ", с цел да разкрият по какъв начин и с какво тъкмо ни оказва помощ телешкото без доста мазнини. 
 Снимка 595662

" Цинкът е минерал, който оказва помощ за поддържането на мощна имунна система, а телешкото се счита за отличен източник на цинк, осигурявайки съвсем половината от нужната ни дневна доза ", споделя Ейми Гудсън, която е член на експертния медицински съвет на изданието и създател на The Sports Nutrition Playbook.
 Грип вид А, респираторен синцитиален вирус и хибридният вирус сред двата
Откриха нов хибриден вирус, който звучи плашещо

Какво се случва, когато грип вид А се слее с респираторен синцитиален вирус

Ако сме вегетарианци или просто избираме протеини на растителна основа пред алено месо, съгласно Гудсън можем да си набавим огромно количество  цинк и от бобови растения, ядки, семена, млечни храни и даже черен шоколад .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР